Voices from Europe & Central Asia
Syndicate content

December 2016

Bilanțul progreselor și perspectivelor pentru Moldova

Maria Davalos's picture
Also available in: English | Русский

Odată cu apropierea sfârșitului de an, ținem instinctiv să facem bilanțul a tot ce am realizat și tot ce va fi inclus pe lista noastră de rezoluții pentru anul viitor. Însă, uneori, este bine de făcut un bilanț mai amplu, decât doar de la an la an.

Un raport recent face exact acest lucru! Reducerea sărăciei și prosperitatea împărtășită în Moldova: Progrese și perspective examinează ce a obținut Moldova în ultimul deceniu în materie de reducere a sărăciei și creștere incluzivă și care sunt provocările pentru anii următori.

Să facem ce e corect – să taxăm tutunul

Alex Kremer's picture
Also available in: English | Русский
Ambii mei bunici fumau în tinerețe. Bunelul din partea tatălui fuma pipa, iar cel din partea mamei era fermier și fuma țigări. Ambii au lăsat bunicile văduve fiind răpiți de atac de cord. Tatăl meu a crescut într-o atmosferă unde permanent inhala fumul de pipă, și uneori mă întreb dacă aceasta a contribuit la problemele lui astmatice și de inima. Mama a devenit medic, specialist în domeniul cancerului și permanent ne spunea, mie și fratelui, să nu fumăm niciodată, deoarece ea zilnic vedea cum suferă pacienții săi din cauza fumatului.

Nu doar femeile trebuie să sprijine egalitatea de gen la locul de muncă

Ismail Radwan's picture
Also available in: English | Русский


Recent, Asociaţia Professional Women’s Network (PWN) mi-a acordat titlul onorific de „Manbassador“.  PWN este cea mai activă organizaţie din România care promovează egalitatea de gen la locul de muncă.
 
În România, aşa cum se întâmplă şi în multe alte ţări cu venituri mari, femeile i-au eclipsat pe bărbaţi de mulţi ani din punctul de vedere al numărului de absolvenţi şi al promovabilităţii în diferite forme de învăţământ şi cu toate acestea această evoluţie pe plan educaţional nu are un corespondent şi din punct de vedere profesional. Marea majoritate a societăţilor comerciale continuă să fie administrate de bărbaţi. Mai puţin de 5% din companiile listate în Fortune 500 sunt administrate de femei şi mai puţin de 10% din poziţiile de top management sunt deţinute de femei.