Voices from Europe & Central Asia
Syndicate content

Çelësi për çlirimin e potencialit ekonomik të Ballkanit Perëndimor? Gratë.

Linda Van Gelder's picture
Also available in: English
Qëkur u vendosa në Ballkanin Perëndimor, pothuajse një vit më parë, kam pasur kënaqësinë e veçantë të punoj me njerëz të jashtëzakonshëm kudo nëpër rajon - një nga më interesantët dhe dinamikët në botë. Çdo ditë marr frymëzim nga persona si Marija Bosheva, e cila po studion të bëhet shkencëtare në një laborator të ri për enologji dhe shkencë të tokës në IRJ të Maqedonisë, ose Valoriana Hasi, një kosovare e re që pas përfundimit të një trajnimi për gratë në punën online, tashmë punon në sektorin e TIK-ut.
 
Tregime të ngjashme më kujtojnë potencialin e pamasë ekonomik të këtij rajoni, veçanërisht nëse shfrytëzohet një nga burimet më të vlefshme, gratë.
 

Krijimi i besimit te qeveria

Jana Kunicova's picture
Teksti i mesazhit që qeveria u dërgon qytetarëve në përpjekje për të parandaluar korrupsionin.
Qytetarët shqiptarë që kohët e fundit kanë marrë shërbim në një spital shtetëror kanë gjasa të marrin një tekst mesazhi në celular që shkruan pak a shumë kështu: “Përshëndetje, unë jam Bledi Cuci, Ministër Shteti për Anti-Korrupsionin. Të dhënat tona tregojnë se kohët e fundit ju keni marrë shërbim në një spital shtetëror. A mund të më thoni, ju lutem, nëse ju është kërkuar të paguani ryshfet? Përgjigjja është falas. Faleminderit për kohën”. (English Version)