• 14 results found

Kosovo's successful Digital Economy Project (KODE) ensured equal access to digital opportunities for all, the impact of high-speed internet on rural communities, and the collaborative…

Natalija Gelvanovska-Garcia |

Ballkani shpesh ngjall imazhe konflikti dhe fragmentimi. Por në frontin digjital, shtetet në mbarë Evropën Juglindore po punojnë së bashku që të ndërtojnë një rrjet të fuqishëm brezgjerë që lidh…

Natalija Gelvanovska-Garcia |

Ndërsa investimet në kujdesin shëndetësor janë të dukshme, investimet gjeohapësinore, siç janë ato të planifikuara në Kosovë nën financimin e Bankës Botërore Projekti për kadastër të…

Aanchal Anand |

Gjasat janë që këto pabarazi, të cilat ekzistonin edhe më parë, të jenë përkeqësuar nga pandemia, duke ua vështirësuar edhe më shumë këtyre grupeve marrjen e shërbimeve me rëndësi kritike, si…

Linda Van Gelder |

Asistenca teknike - e quajtur Gratë në Punë Online (WoW) - ka trajnuar tashmë mbi 150 gra të reja nga pesë komuna të Kosovës në zhvillim uebi front end, dizajn grafik dhe marketing digjital, në…

Natalija Gelvanovska-Garcia |

Bregdeti shqiptar ka një bukuri marramendëse. Ujëra të kaltra, peizazh i mrekullueshëm, grykëderdhje të gjera, brigje shkëmbore piktoreske dhe vargmale që të lenë pa fjalë—tipare këto që e veçojnë…

Maryam Salim |

Projektet e reja infrastrukturore sjellin zakonisht një rritje të kërkesës për krah pune e kualifikim, duke krijuar mundësi të reja punësimi në sektorin e ndërtimit. Në Shqipëri, zbatimi i një…

Nato Kurshitashvili |

Foto: Agjencia Kombetare e Turizmit Çdo verë, qindra mijëra banorë shkojnë nga Tirana, kryeqyteti i Shqipërisë, dhe më tej, drejt qytetit fqinj të Durrësit, në bregdetin e Adriatikut, për të…

David Michaud |

Në Bankën Botërore, e dimë se përfshirja sociale nuk është vetëm gjëja e duhur, por edhe ekonomikisht gjëja më e mençur për ta bërë. Shoqëritë më përfshirëse kanë më shumë gjasa që ta shfrytëzojnë…

Linda Van Gelder, Dominik Koehler, Nicholas Menzies |